Hledáš perfektní snack k odpolednímu čaji? Zkus tyhle perfektně máslové, krásně zelené matcha sušenky s kousky bílé čokolády.
Skvělé na nich je to, že si je můžeš připravit do mrazáku ❄️ a pak jen těsto vytáhnout, třeba když přijde nečekaná návštěva. Sušenky jsou naprosto lahodné a rozplývají se na jazyku.
Pro tento recept doporučujeme použít matcha prášek nižší kulinářské kvality, ale klidně použij i ceremoniální matchu. 👨🍳
Do 60 minut
24
Pečení
Ingredience
Postup
Do menší mísy prosej mouku s matcha práškem.
V druhé míse vyšlehej máslo dokud nebude nadýchané. Přidej moučkový cukr a špetku soli a dál šlehej. Přimíchej žloutky.
Postupně přidávej směs mouky a matcha, dokud nevznikne tuhé těsto.
Nakonec přidej nasekanou bílou čokoládu nebo bílé čokopecičky.
Těsto rozděl na dvě části. Z každé části vytvaruj válec o průměru asi 4 cm a délce 18 cm.
Válce zabal do fólie a dej do lednice minimálně na 2 hodiny, dokud těsto neztuhne. Můžeš ho i zamrazit a před pečením ho nechat 10 minut povolit.
Troubu předehřej na 175°C (horkovzdušnou o 15°C méně). Plech vylož pečícím papírem.
Vytáhni těsto z lednice a rozbal ho. Ostrým nožem nakrájej těsto na kolečka o tloušťce asi 7 mm. Pokud je těsto příliš tvrdé, počkej chvíli, než ho budeš moct krájet. Kolečka naskládej na plech s mezerami asi 2,5 cm.
Peč sušenky asi 15 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Napsat komentář