Tak v takové podobě jsi čaj matcha ještě neměl. Tyto lahodné matcha čokoládky s pralinkovou texturou se ti budou přímo rozplývat na jazyku! 😋 Příprava je velmi jednoduchá, jen si na vychutnání tohoto dezertu pár hodin počkáš, než zchládne v lednici. ❄️
Do 30 minut
36
Dezerty
Ingredience
Postup
Najdi si misku nebo pekáček o velikosti asi 20x20 cm a dej do ní pečící papír. Zkus ho moc nepomačkat, ať máš čokoládky co nejhezčí.
Bílou čokoládu a máslo si nakrájej na malé kousky.
Do menšího hrnce nalej smetanu a přiveď SKORO k varu. V moment, co uvidíš, že se uvnitř hrnce tvoří malé bublinky, sundej z plotny.
Ihned přidej máslo a čokoládu. Směs míchej, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Kdyby ti to náhodou nešlo rozpustit, dej směs na minutku zpátky na mírný plamen.
Když je směs hladká, prosyj 12 g ceremoniálního čaje matcha a důkladně zamíchej.
Tuhle krásně zelenou směs nalij do nachystané misky nebo pekáčku.
S miskou párkrát zaklepej o kuchyňskou linku aby čokoládky neměly vzduchové bubliny. Vrch hezky zahlaď stěrkou.
Dej do lednice na 4-5 hodin, ideálně přes noc.
Ztuhlou čokoládu vytáhni i s pečícím papírem z mísy a nakrájej na malé rovnoměrné čtverečky.
Nakrájené čokoládky posypej ceremoniální matchou a máš hotovo!
Napsat komentář