Chceš se naučit připravit něco opravdu speciálního? Tenhle dezert je lehký jako peříčko 🪶 a plný intenzivní chuti matcha.
Nenech se zastrašit náročnější přípravou, protože podle našeho receptu se ti soufflé určitě povede! 😊
60 minut a více
4
Pečení
Ingredience
Postup
Ramekiny vymaž máslem a vysyp cukrem. Dej je do lednice.
Vyšlehej žloutky s 1/3 odváženého cukru. Přidej mouku a promíchej. V kastrůlku zahřej mléko a smetanu, ne však do bodu varu. Trochu horké směsi vmíchej do žloutků, pak přidej zbytek.
Vrať do kastrůlku a za stálého míchání vař 3-4 minuty do zhoustnutí. Krém přelij do mísy, přikryj fólií a nech vychladnout. Do vychladlého krému vmíchej matcha prášek.
Vyšlehej bílky do pěny. Postupně přidávej zbylé 2/3 cukru a šlehej do pevného sněhu.
Do krému vychládlého krému vmíchej třetinu sněhu, pak opatrně zapracuj zbytek. Dej si velký pozor, aby ti těsto nesplasklo přebytečným mícháním.
Směs rozděl do 4 ramekinů a klepni s nimi párkrát o stůl. Peč v předehřáté troubě na 200°C přibližně 12-15 minut, dokud soufflé nevzejde.
Posyp moučkovým cukrem a ihned podávej.
Napsat komentář