Tyto máslové matcha sušenky s kousky bílé čokolády 🍵🍪 jsou perfektní pochoutkou k odpolednímu čaji. Těsto si můžeš připravit dopředu a zamrazit ❄️, takže budeš vždy připraven/a na nečekané hosty.
Použij ceremoniální matchu pro lahodně zelenou sušenku, která se rozplývá na jazyku.
Do 60 minut
24
Pečení
Ingredience
Postup
Do malé misky prosej mouku a matcha prášek.
V jiné míse vyšlehej máslo do nadýchané pěny. Přidej moučkový cukr a špetku soli a pokračuj ve šlehání. Poté zašlehej žloutky.
Postupně přidávej směs mouky a matchy, dokud se nevytvoří pevné těsto.
Nakonec vmíchej nasekanou bílou čokoládu nebo kousky bílé čokolády.
Těsto rozděl na dvě části. Z každé části vytvaruj váleček o průměru asi 4 cm a délce 18 cm.
Válečky těsta zabal do potravinářské fólie a nech alespoň 2 hodiny chladit v lednici, dokud neztuhnou. Můžeš je také zamrazit a před pečením nechat 10 minut povolit.
Předehřej troubu na 175 °C (u horkovzdušné trouby sniž teplotu o 15 °C). Plech vylož pečicím papírem.
Těsto vyndej z lednice a rozbal ho. Ostrým nožem nakrájej těsto na plátky silné asi 7 mm. Pokud je těsto příliš tvrdé, chvíli před krájením počkej. Plátky pokládej na plech s rozestupy asi 2,5 cm.
Sušenky peč asi 15 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Napsat komentář