Bohaté, krémové a naprosto neodolatelné Matcha Tiramisu 🍵🍰 dává klasickému italskému dezertu moderní nádech. 🤌
Vrstvy piškotů namočených ve voňavém čaji matcha a nadýchaný krém z mascarpone vytvářejí dokonalý požitek. Zářivě zelená barva z kvalitního matcha prášku činí tento dezert stejně ohromujícím jako lahodným, zaručeně ohromí každého, komu ho naservíruješ!
60 minut a více
8
Dezerty
Ingredience
Postup
Připrav si vodní lázeň: vezmi si dva hrnce různé velikosti a větší naplň vodou tak, aby se dno menšího hrnce nedotýkalo hladiny.
Voda ve vodní lázni by neměla vřít, ale měla by být dostatečně horká, aby se tvořily malé bublinky.
Do horního hrnce přidej 3 žloutky a 3 lžíce cukru (zbytek použiješ později).
Šlehej elektrickým mixérem, dokud žloutky úplně nezesvětlají.
Pokud máš kuchyňský teploměr, přestaň šlehat, když směs dosáhne 71 °C (160 °F). Jinak se řiď instinktem.
Hrnec se žloutky sundej z vodní lázně a nech chvíli vychladnout.
Vlažné žloutky smíchej s mascarpone. Poté vyšlehej smetanu se zbylým cukrem dotuha a vmíchej ji do zbytku krémové směsi.
Rozšlehej ceremoniální matchu s vodou a nalij ji na talíř.
Střídavě vrstvi piškoty namočené v matchy a krém, vždy konči vrstvou krému.
Vrch uhlaď a popraš matchou. Nech odležet v lednici alespoň 4 hodiny, nebo ideálně přes noc.
Napsat komentář