Chceš se naučit připravit něco opravdu speciálního? Tento dezert je lehký jako pírko 🪶 a nabitý bohatou chutí matchy.
Nenech se zastrašit trochu složitější přípravou. Postupuj podle našeho receptu a tvé suflé se zaručeně povede dokonale! 😊
60 minut a více
4
Pečení
Ingredience
Postup
Ramekiny vymaž máslem a vysyp cukrem. Dej je do lednice.
Vyšlehej žloutky s 1/3 odměřeného cukru. Přidej mouku a dobře promíchej. V malém rendlíku zahřej mléko a smetanu, ale nevař. Trochu teplé směsi vmíchej ke žloutkům, poté přidej zbytek.
Vrať směs do rendlíku a za stálého míchání vař 3–4 minuty, dokud nezhoustne. Krém přelij do mísy, přikryj potravinářskou fólií a nech vychladnout. Po vychladnutí vmíchej matcha prášek.
Vyšlehej bílky do pěny. Postupně přidávej zbylé 2/3 cukru a pokračuj ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
Třetinu sněhu vmíchej do vychladlého krému, poté opatrně zapracuj zbytek. Dávej pozor, abys těsto nepřešlehal/a, mohlo by ztratit objem.
Směs rozděl rovnoměrně do 4 ramekinů a několikrát s nimi jemně klepni o stůl. Peč v předehřáté troubě na 200 °C asi 12–15 minut, dokud suflé nevyběhne.
Popraš moučkovým cukrem a ihned podávej.
Napsat komentář