Takovou matchu jsi ještě nezažil/a! Tyto lahodné matcha čokoládové kousky s pralinkovou texturou se ti doslova rozpustí na jazyku 😋.
Příprava je super jednoduchá – budeš muset jen pár hodin počkat v lednici ❄️, než si budeš moct tuhle luxusní pochoutku vychutnat.
Do 30 minut
36
Dezerty
Ingredience
Postup
Připrav si mísu nebo plech o velikosti asi 20×20 cm a vylož je pečicím papírem. Snaž se ho moc nezmačkat, aby tvé čokoládové kousky vypadaly co nejlépe.
Nasekej bílou čokoládu a máslo na malé kousky.
Nalij smetanu do malého rendlíku a zahřívej těsně pod bod varu. Jakmile uvidíš malé bublinky, odstav rendlík z plotny.
Okamžitě přidej máslo a bílou čokoládu. Míchej, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pokud se nerozpustí úplně, vrať směs na minutu na mírný plamen.
Jakmile je směs hladká, prosej do ní 12 g ceremoniální matchy a důkladně promíchej.
Tuto krásnou zelenou směs nalij do připravené mísy nebo na plech.
Mísou několikrát jemně klepni o pracovní desku, abys odstranil/a případné vzduchové bubliny. Povrch uhlaď stěrkou.
Dej chladit do lednice na 4–5 hodin, ideálně přes noc.
Ztuhlou čokoládu vytáhni i s pečícím papírem z mísy a nakrájej na malé rovnoměrné čtverečky.
Nakrájené čokoládové kousky posyp ceremoniální matchou a máš hotovo!
Napsat komentář