Pečení

Matcha Roláda

Matcha Tea Swiss Roll

Zkoušel/a jsi už někdy péct roládu? Pokud ne, nech tento recept, aby ti ukázal, že je to mnohem jednodušší, než se zdá.

Tato roláda kombinuje lehký, nadýchaný matcha piškot s krémovou matcha náplní, což z ní dělá perfektní dezert pro každého milovníka matchy. 💚

60 minut a více
10
Pečení

Ingredience

Postup

Předehřej troubu na 190 °C a plech vylož pečicím papírem.
Vyšlehej žloutky s polovinou cukru, dokud nezdvojnásobí objem. Poté přidej mouku, kypřicí prášek a matcha prášek.
V oddělené míse vyšlehej bílky do pěny. Postupně přidávej zbylý cukr a pokračuj ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
Opatrně vmíchej třetinu bílků do žloutkové směsi. Poté postupně vmíchej žloutkovou směs zpět do zbylých bílků. Dávej pozor, abys těsto nepřešlehal/a, mohlo by ztratit objem. Nakonec vmíchej teplé mléko.
Těsto rovnoměrně rozetři na připravený plech. Několikrát plechem klepni o linku, aby se odstranily vzduchové bubliny. Peč 10–12 minut, dokud těsto lehce nezezlátne.
Ještě horký piškot překlop na čistou kuchyňskou utěrku pečicím papírem nahoru. Opatrně sloupni papír.
Piškot i s utěrkou sroluj, jako bys dělal/a roládu, a nech zcela vychladnout (asi 30 minut).
V míse smíchej smetanu, cukr a matcha prášek podle chuti. Šlehej dotuha.
Vychladlý piškot rozroluj. Rovnoměrně na něj rozetři krém, okraje nech volné, aby krém nevytekl. Piškot opatrně sroluj zpět. Zabal roládu do pečicího papíru, konce zakruť jako bonbon a dej chladit alespoň na 2 hodiny.
Před podáváním roládu rozbal a odřízni konce. Nakrájej a podávej.

Zobrazit další

Double Matcha Muffins
White Chocolate & Matcha Mousse

Napsat komentář

Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte a potvrzujete, že jste si přečetli Obchodní podmínky 📜 spolu se Zásadami ochrany osobních údajů 🛡️ a Podmínkami užití 📋